LOGO CORONA TESTCENTRUM

Zuidplein

Info@testcentrumnederland.nl

085

Coronatest Zuidplein

Testcentrum Nederland biedt op zuidplein veilig, verantwoord en en vertrouwd een sneltest, PCR test of speekseltest aan. Al onze coronatesten worden zorgvuldig uitgevoerd door professionals. 

 

Na elke uitgevoerde test krijg je meteen een voorlopige uitslag te horen. Je weet dus direct of je positief of negatief getest bent. Binnen enkele uren ontvang je daarna een definitieve uitslag van het laboratorium en een officieel (reis)document.

Sneltest, PCR test of speekseltest?

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan je kiezen voor een sneltest, PCR test of een speekseltest / antigeentest. Maar wanneer kies je voor een van deze COVID-19 Coronatesten? 

 

Heb je snel uitsluitsel nodig om op reis te kunnen of deel te nemen aan een evenement waar een negatieve testuitslag vereist is? Dan kies je voor een sneltest. Deze zijn iets minder betrouwbaar dan een PCR test. Met een PCR test wordt er met een wattenstaafje diep uit je keel en neusholte slijm gewonnen waarop een test wordt uitgevoerd. Dit is de meest betrouwbare test, maar deze neemt wat meer tijd in beslag. 

 

Veel mensen vinden een wattenstaafje in hun keel erg onprettig. In dat geval biedt een speekseltest uitkomst. Er wordt dan een PCR test uitgevoerd met alleen de speekseltest. Hiervoor dien je wel wat langer aanwezig te zijn, omdat er voldoende speeksel verkregen dient te worden.

PCR test in Den Haag

Met een PCR coronatest kun je meten of iemand besmet is met het coronavirus. Met een wattenstaafje wordt wat slijm achter uit de keel en neus gehaald. Dit wordt in het laboratorium (dat goedgekeurd en geaccrediteerd is door het RIVM) onderzocht. Hier wordt onderzocht of het virus aanwezig is in de keel en neusslijm vliezen. Als je negatief getest wordt, ontvang je binnen maximaal 20 uur per mail de uitslag, waarin staat dat je op het moment van testen niet besmet was met het coronavirus. Je ontvangt deze uitslag in de vorm van een officieel reiscertificaat, waarmee je internationaal kunt reizen. Als je een afspraak inplant via testenvoorjereis.nl – ontvang je de uitslag binnen 24 uur. Deze uitslag is inclusief een code die je kunt uploaden in de CoronaCheck App, zodat je met de QR code in de app internationaal kunt reizen.

 

 

Voordelen

 • De uitslag van de test is 72 uur geldig en wordt door elk land ter wereld geaccepteerd.
 • De uitslag is zeer nauwkeurig, dit geeft een zekerder gevoel als je weet dat je voor de terugweg opnieuw getest moet worden
 

Nadelen

 • De test is duurder ten opzichte van de sneltest
 • Het duurt langer voordat je je uitslag binnen hebt

Antigeen sneltest voor reizen

Een antigeentest is een andere door het RIVM goedgekeurde methode om het coronavirus vast te stellen. Deze methode is sneller en wordt daarom ook wel de sneltest genoemd. Vele landen accepteren de antigeentest, icm een officieel reiscertificaat, om hun land in te mogen reizen. De antigeentest is minder gevoelig dan de PCR test en daardoor dus ook minder nauwkeurig. Je ontvang je uitslag en het officiele reiscertificaat binnen 2 uur per mail.

 

Voordelen

 • Snelle uitslag, je weet dus heel snel of je wel of niet besmet bent met het virus.
 • Goedkoper, dit is vooral een voordeel op het moment dat je als particulier komt testen.
 

Nadelen

 • De uitslag is maar 48 uur geldig (voor sommige landen zelfs maar 24 uur) op het moment van testen, dit kan nadelig zijn als je met de auto reist en langer onderweg bent naar je bestemming.
 • Minder nauwkeurig dan de PCR test

Speekseltest (PCR of Antigeen): Alternatief voor swabtest

Wil je geen swabtest, dus geen wattenstaafje in je neus en keel, of kun je deze test om medische redenen niet laten afnemen, dan bieden wij ook de speekseltest aan. Bij de speekseltest gorchel je met wat bronwater, waarna je dit vervolgens in een flesje spuugt. Dit mengsel van water en speeksel wordt in het door het RIVM goedgekeurde laboratorium getest op PCR. De PCR speekseltest is momenteel de meest nauwkeurige test.


Voordelen

 • De speeksel (PCR) test is de meest nauwkeurige test
 • Je krijgt niet te maken met vervelende wattenstaafjes in neus en keel
 • Prettig voor kinderen
 • De reiscertificaten afgegeven bij beide speekseltesten worden internationaal geaccepteerd.
 

Nadelen

 • De test is duurder ten opzichte van de andere testen die wij aanbieden
 • De speekseltest is er in de vorm van PCR en in de vorm van Antigeen, zie voor en nadelen hierboven

Coronatesten in Den Haag?

Kies vandaag nog voor een Coronatest Den Haag bij Testcentrum Den Haag.

Corona Testcentrum © 2021 Alle rechten voorbehouden.