CORONA TESTCENTRUM
DAKPARK

Vierhavensstraat 79
3029 BB Rotterdam
info@coronatestcentrumdakpark.nl

Coronatest Rotterdam

Testcentrum Nederland biedt in Rotterdam veilig, verantwoord en en vertrouwd een sneltest, PCR test of speekseltest aan. Al onze Coronatesten worden zorgvuldig uitgevoerd door professionals. 


Na elke uitgevoerde test krijg je meteen een voorlopige uitslag te horen. Je weet dus direct of je positief of negatief getest bent. Binnen enkele uren ontvang je daarna een definitieve uitslag van het testlab en een officieel (reis)document.

Sneltest, PCR test of speekseltest?

Je kunt een sneltest, een PCR test of een speekseltest aanvragen, afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Maar in welk geval kies je voor een van deze testen?


Heb je een reis of een evenement waarbij een negatief testresultaat vereist is en je snel een antwoord nodig hebt? Dan is het het slimste om te kiezen voor sneltest. Deze zijn iets minder betrouwbaar dan een PCR test. Met een wattenstaafje wordt slijm diep uit de keel- en neusholte gewonnen, waarop een PCR test wordt uitgevoerd. Dit is de meest betrouwbare test, maar deze vereist meer tijd voordat de uitslag bekend is.


Veel mensen vinden een wattenstaafje in hun keel erg onprettig. In dat geval biedt een speekseltest uitkomst. Er wordt dan een PCR test uitgevoerd met alleen de speekseltest. Je moet hier wat langer voor aanwezig zijn, want er moet voldoende speeksel verzameld worden.


PCR test

Je kunt een coronatest gebruiken om te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Een wattenstaafje wordt gebruikt om het slijm achter in de keel en in de neus te verwijderen, zodat het gebruikt kan worden voor de coronatest. Dit wordt in het laboratorium (dat goedgekeurd en geaccrediteerd is door het RIVM) onderzocht. Hier wordt onderzocht of het virus aanwezig is in de keel en neusslijm vliezen. Als je negatief getest wordt, krijg je de testresultaten binnen 20 uur per e-mail toegestuurd, waarin staat dat je op het moment van de test niet met het coronavirus besmet was. Je krijgt dit resultaat in de vorm van een officieel reisdocument waarmee je naar het buitenland kunt gaan. Als je een afspraak inplant via testenvoorjereis.nl – ontvang je de uitslag binnen 24 uur. Deze uitslag is inclusief een code die je kunt uploaden in de CoronaCheck App, zodat je met de QR code in de app internationaal kunt reizen. 

 

Voordelen

 • De uitslag van de test is 72 uur geldig en wordt door elk land ter wereld geaccepteerd.
 • De uitslag is zeer nauwkeurig, dit geeft een zekerder gevoel als je weet dat je voor de terugweg opnieuw getest moet worden
 

Nadelen

 • De test is duurder ten opzichte van de sneltest
 • Het duurt langer voordat je je uitslag binnen hebt

 

Antigeen sneltest

Een andere door het RIVM goedgekeurde techniek om het coronavirus op te sporen is een antigeentest. Deze methode is sneller en wordt daarom ook wel de sneltest genoemd. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten en Canada, is naast een officieel visum ook een reiscertificaat met een antigeentest nodig. De antigeentest is minder gevoelig dan de PCR test en daardoor dus ook minder nauwkeurig. Binnen twee uur na het testen een uitslag en het officiële reiscertificaat. – Plan je je afspraak in via testenvoorjereis.nl ? Dan ontvang je de uitslag binnen een paar uur. Deze uitslag is inclusief een code die je kunt uploaden in de CoronaCheck App, zodat je met de QR code in de app internationaal kunt reizen.

 

 

Voordelen

 • Snelle uitslag, je weet dus heel snel of je wel of niet besmet bent met het virus.
 • Goedkoper, dit is vooral een voordeel op het moment dat je als particulier komt testen.
 

Nadelen

 • De uitslag is maar 48 uur geldig (voor sommige landen zelfs maar 24 uur) op het moment van testen, dit kan nadelig zijn als je met de auto reist en langer onderweg bent naar je bestemming.
 • Minder nauwkeurig dan de PCR test

 

Speekseltest (PCR of Antigeen)

We bieden ook de speekseltest aan als je geen uitstrijkje in je neus en keel wilt, of als je om medische redenen deze test niet kunt laten doen. Het enige wat je hoeft te doen is wat mondwater te spoelen door je mond en  je wat bronwater in je mond voor je het in een flesje spuugt. Deze combinatie van water en speeksel wordt in een door het RIVM erkend laboratorium onderzocht op PCR. De PCR test is de meest nauwkeurige methode die er is.

 

Voordelen

 • De speeksel (PCR) test is de meest nauwkeurige test
 • Je krijgt niet te maken met vervelende wattenstaafjes in neus en keel
 • Prettig voor kinderen
 • De reiscertificaten afgegeven bij beide speekseltesten worden internationaal geaccepteerd.
 

Nadelen

 • De test is duurder ten opzichte van de andere testen die wij aanbieden
 • De speekseltest is er in de vorm van PCR en in de vorm van Antigeen, zie voor en nadelen hierboven.

 

Kies vandaag nog voor een Coronatest Rotterdam bij Testcentrum Dakpark (Vierhavenstraat).

 

Corona Testcentrum © 2021 Alle rechten voorbehouden.